Total Pageviews

Tuesday, 4 September 2012

Pama Klasik

Ayam ni pama 100%. Berat 2.7 kg. Belum melawan masih muda lagi.











Monday, 13 August 2012

Raja kokok

Ayam ni boleh dijadikan penghulu reban sebab saiznya yang besar, ayam ni gak rajin berkokok tiba jer  waktu sahur hinggalah terbit matahari ayam ni selalu berkokok. Kalau susah nak bangun sahur elok dibela ayam ni. Umur ayam ni 8 bulan berat 3.4 kg dan boleh cecah 3.8kg atau 4kg. Selamat berpuasa dan Hari Raya tak lama lagi. Kek..krekk..kokkk....


Saturday, 17 March 2012

Friday, 13 January 2012

Si Telinga Putih

Si Telinga Putih ni digelar Super High Speed Kick kerana mempunyai pukulan yang laju dan keras. Warna putih pd telinganya jelas kelihatan seolah-olah ayam hutan. Kot2 ayam ni ada darah ayam hutan barangkali.

Ni gambar terbaru telinga putih
                                         :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::  
                                        





Anak Ganoi

Penyambung warisan


Anak ayam ni belah ibu ada darah saigon  dan belah bapaknye  pn ada darah saigon kira ayam ni  boleh dipanggil saigon kuasa dua lah ..he..he. tp sayang dr 8 biji telur hanya dua jer menetas, maklumlah skrang ni musim hujan nk buat cam ner. Ada telur yang langsung takde  benih, ada yang tembelang dan ada yang mati dalam telur. Harap2 dua ekor ni hidup ngan baik.